Onze docenten

De docenten van fluX Academy zijn deskundige en bevlogen professionals met specifieke kennis en ervaring. Zij zijn werkzaam op universiteiten en/of in de praktijk. Zij bieden niet alleen actuele theoretische inzichten, maar zijn ook in staat de verbinding met en vertaling naar de praktijk te maken.

Cees Koomen

Docent: Basiscursus | Wooncomplex taxaties | Exploitatie gebonden taxaties | Residuele grondwaarde taxaties

Na mijn opleiding aan Bedrijfskunde aan Nyenrode Business Universiteit en tweede master MRE aan de Amsterdam School of Real Estate ben ik in 2007 mijn eigen bedrijf gestart. Als zelfstandige adviseer ik (vastgoed) organisaties op het snijvlak tussen finance, data en management. Als docent ben ik naast flux verbonden aan Nyenrode Business Universteit, Amsterdam School of Real Estate en de Law Firm School. Als bestuurs(adviseur) ben ik verbonden aan het Taxatie Management Instituut.
Binnen Nyenrode 6x verkozen tot professor of the year/cohort en aan de Amsterdam School of Real Estate 2x tot docent van het jaar aan de MRE opleiding.

Met plezier en genoegen tref ik u graag ook in 1 van de course van de Flux Academy, alle goeds,

Cees Koomen

Joost Gijsbers

Docent: Residuele grondwaarde taxaties | Exploitatiegebonden vastgoed | Expert Trainingen

Joost heeft zich met name gespecialiseerd in het taxeren van commercieel vastgoed. Daarbij heeft hij een bijzondere interesse voor het oplossen van waarderingsvraagstukken rondom ontwikkelingsvastgoed, exploitatiegebonden vastgoed en incourante onroerende zaken en adviseert diverse opdrachtgevers hieromtrent. Joost is o.a. Register Taxateur – Bedrijfsmatig Vastgoed (Grootzakelijk Vastgoed) bij NRVT en RICS Registered Valuer. Daarnaast is hij lid van de expertcommissie Bedrijfsmatig Vastgoed van NRVT.

Begin 2019 heeft Joost de specialistische opleiding Master of Science in Real Estate afgerond. Joost doceert o.a. voor de Academie voor Vastgoed en de Amsterdam School of Real Estate diverse taxatiegerelateerde onderwerpen aan vastgoedprofessionals.

Erik Vlaming

Docent: Basiscursus | Wooncomplex taxaties

Erik Vlaming heeft een achtergrond op het snijvlak van ruimtelijke ordening en vastgoed. Na de studies Planologie en Vastgoedkunde was hij werkzaam als medewerker ruimtelijke ordening. Nadien werkte Erik als zelfstandig adviseur op het gebied van ruimtelijke ordening en vastgoed. Als consultant bij Fakton ontwikkelde hij de financiële vastgoedskills en werkte hij onder meer mee aan taxaties die zich focussen op complexe gebiedsontwikkelingen. Daarnaast adviseerde hij diverse gemeenten bij gebiedsontwikkelingen en over gemeentelijk vastgoed.

Sinds 2018 staat Erik als Register Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed ingeschreven in het NRVT en is hij RICS Registered Valuer. In het voorjaar van 2019 behaalde Erik de opleiding tot onteigeningsdeskundige en sinds het najaar van 2019 is hij ingeschreven als Recognised European Valuer in het register van TEGoVA. Aan de Universiteit Leiden volgde Erik de opleiding tot Gerechtelijk deskundige, waarna hij is ingeschreven in het Landelijk Register van Gerechtelijk Deskundigen (LRGD). Tenslotte is hij als onteigeningsdeskundige ingeschreven in het register DOBS (Deskundigen Onteigening en Bestuursrechtelijke Schadevergoeding).

Jelle Straatsma

Docent: Basiscursus

Jelle is na zijn bachelor Sociale Geografie & Planologie en master Population Studies niet direct in het taxatievak gedoken. Vanaf 2012 heeft hij een aantal jaren als onderzoeker gewerkt in het UMCG bij de afdeling gezondheidswetenschappen. Eind 2016 heeft Jelle de overstap gemaakt naar het vastgoed als data analist en onderzoeker bij Invast Hotels in Den Haag. Na ruim een jaar te hebben meegewerkt met het uitwerken van verschillende hotel vastgoedtaxaties heeft Jelle de theoretische vakken van de taxatieopleiding gevolgd en eind 2018 de praktijktoetsen gehaald. Sinds januari 2019 is hij als register taxateur bedrijfsmatig vastgoed bij het NRVT ingeschreven.

Na zich vier jaar bijna uitsluitend te focussen op hotel vastgoed was het tijd voor de volgende stap en heeft Jelle de kans gekregen zijn kennis te verbreden bij FRIS in Amsterdam. Hier werkt Jelle als full time taxateur en houdt hij zich bezig met verschillende typen vastgoed, o.a. het taxeren van kantoren, bedrijfsobjecten, winkels en beleggingswoningen.

Jill Driessen

Docent: Assistenten training

Jill heeft in 2012 de opleiding Vastgoed & Makelaardij in Rotterdam afgerond. Na een jaar reizen door Azië, Australië en Nieuw-Zeeland heeft Jill gewoond en gewerkt op Curaçao. Hier heeft zij ruim twee jaar met veel plezier gewerkt en een bijdrage geleverd aan het bepalen van de waarde van woningen ten behoeve van de onroerend zaakbelasting.

Bij terugkomst in Nederland is Jill gestart met haar carrière als taxateur op het gebied van bedrijfsmatig vastgoed. Zij is begonnen als junior taxateur bij KRK. Vanaf het begin van 2018 staat Jill ingeschreven als taxateur bedrijfsmatig vastgoed in het NRVT en heeft zij zich gespecialiseerd in het taxeren van verhuurde woningen in de metropoolregio Amsterdam. Sinds augustus 2019 is Jill werkzaam bij FRIS als taxateur. Vorig jaar heeft zij haar functie weten uit te breiden en is naast taxateur ook de manager van de afdeling.

Sinds 2021 is Jill docent aan de fluX Academy ten behoeve van de assistenten training.

Jan Lavrijsen

Docent: Agrarisch & Landelijk Vastgoed

Jan Lavrijsen is van origine aan agrarische ondernemer welke met zijn familie actief is geweest in de intensieve veehouderij. In de loop der jaren heeft hij hiermee een sterk netwerk opgebouwd met collega ondernemers en periferie. Jan is sinds 2007 actief als taxateur in het landelijk gebied en heeft de taxatiewerkzaamheden uitgebreid naar alle soorten vastgoed, inclusief groot zakelijk vastgoed. Het rekenen aan vastgoed is Jan niet vreemd en daarom is hij betrokken geraakt bij de ontwikkeling van de agrarische module van fluX en heeft hieraan zijn steentje mogen bijdragen.
De laatste jaren heeft Jan zich verder bekwaamd in GIS toepassingen welke dagelijks ingezet worden in de taxatie werkzaamheden. Jan doceert regelmatig voor Beroepsopleiding Makelaars en is nauw betrokken bij de kennisgroep taxeren van de VBO.
De agrarische wereld heeft haar eigen mores en is moeilijk te vangen in studieboeken. Jan is een man van de praktijk en loodst de gebruiker van de ALV module door deze wervelende wereld.